Sofia G och Sofia L

 

Som vi gjort ett par gånger tidigare så tänkte vi idag passa på att kika in hos ett par av våra medarbetare.
Denna gången blir det en avdelning som kanske inte syns särskilt mycket utåt, men som fyller en viktig funktion för företaget.
Idag hälsar vi nämligen på hos vår ekonomiavdelning.

Ekonomiavdelningen hittar vi på vår anläggning i Malmö och den består, förutom en ekonomichef, också av tre ekonomiassistenter.
Även om bilbranschen i sig har en något snedvriden könsfördelning så är vår ekonomiavdelning ett föredöme med sina 50/50.

Nu riskerar det bli lite rörigt, för båda de personer vi nu kommer att träffa heter Sofia. På klassiskt grundskolemanér så benämner vi dem helt enkelt Sofia G och Sofia L.
Easy-peasy! 🙂

 

 

Sofia L

Vi träffar på Sofia L i korridoren. Hon har varit i företaget i hela 20 år, och därmed en av dem som varit med företaget allra längst.
Vi frågar henne vad hon gjort på Mobility Motors genom åren.

Det har varierat en del genom åren, men generellt kan man säga att jag har arbetat med löpande bokföring, hjälpt till vid årsbokslut och gjort våra anställdas löner.
Just nu är mina huvuduppgifter att sköta kundreskontra och göra löner för tjänstemännen för hela koncernen.

 

Vad tycker du är absolut roligast med ditt arbete?

Jag är en ordningsmänniska så att arbeta med ekonomi och bokföring passar min personlighet. Jag har alltid trivts med arbetsuppgifterna jag haft på företaget. Likaså att man får möjlighet att lära sig nya saker, ta ansvar och utvecklas.
Givetvis också med alla mina kollegor. Främst här i Malmö, men också på alla våra anläggningar runtom i landet.


Sofia G

Vägg i vägg med Sofia L hittar vi, passande nog, vår andra Sofia – Sofia G.
Sofia G är 27 år gammal och har varit ekonomiassistent hos oss i 3 år. Hon sköter det dagliga arbetet när det gäller bokföring och allt som går in och ut från våra bankkonton.
Utöver det så har hon också daglig kontakt med våra bilförsäljare. Detta för att se till att alla bilaffärer korrekt betalda innan själva leveransen. Sofia G har också ansvar för att hålla alla våra mekaniker inom gruppen nöjda genom att se till så att deras löner betalas ut korrekt.

 

Vi frågar Sofia G om hon tror att det finns någon skillnad med att jobba på en ekonomiavdelning hos ett bilföretag jämfört mot andra branscher?

Både ja och nej, jag kom från bankvärlden innan jag började här och då var det väldigt stor omställning, men i grunden är mycket sig likt.

 

Sen måste vi så klart fråga – Sofia; Kör du Nissan?

Jajamensan! Idag kör jag en Nissan Pulsar, men har faktiskt precis beställt den nya Nissan Juke som jag får om någon månad.

 

Med detta kan vi konstatera att det är mycket pappersarbete och siffror som pågår bakom kulisserna. Men också att det är ett glatt och roligt gäng som ser till att det alltid blir rätt på sista raden.

Vi tackar vår personal i Malmö för att vi fick störa dem lite under deras arbetsdag!

#jobbahosmobility