Kvinnorna på Mobility Motors

Internationella kvinnodagen

Med dagen till ära så gör vi ett litet instick bland våra anställda – och då specifikt våra kvinnliga anställda. Fortsatt är tyvärr så att könsfördelningen inom bilbranschen är något skevt fördelad.

Men på Mobility Motors försöker vi att göra någonting åt saken. Idag besöker vi anläggningen i Malmö, där vi kan glädjas åt ett antal kvinnor, spridda över lite olika avdelningar.

Vi har My på försäljningen, Madeleine på verkstaden, två Sofia på ekonomiavdelningen och sedan också Camilla och Josefin som sköter vår växel och administration.

Vi är så väldigt glada att få ha er på plats här i Malmö!

 

 

My, Madeleine och Sofia.

 

My har vi redan tidigare träffat här på bloggen. Både när hon arbetade på vår anläggning i Lund och sedan också sedan hon flyttade till anläggningen i Malmö. My är en uppskattad kollega och säljare. Hon är väldigt mån om att kunden skall känna sig nöjd från början till slut i bilaffären.

Att köpa bil är trots allt ett av de lite större beslut man tar i livet. Där är My behjälplig med alltifrån provkörning, information och vägledning, för att kunden ska landa rätt i sitt val av bil.
När väl den biten är klar så ställer hon så klart också upp med att leverera kundens nyinköpta bil, och då också att gå igenom alla funktioner och finesser.

Vi frågade My om hur hon skulle beskriva sina andra kvinnliga kollegor i Malmö med tre ord. Till svar fick vi: Smarta, drivna och väldigt härliga! DET är en bra summering på dessa tjejer!

 

Madeleine är vår alldeles egen virvelvind på verkstaden, där hon roddar dagens inkommande kundbilar och ser till att bilarna går in och ut i verkstaden på rätt tid. Likaså att kunderna kan hämta upp sina bilar så fort de är färdiga hos mekanikern. Hon är också den som har huvudansvaret för alla försäkringsärende när det uppkommit några mekaniska skador på kundbilarna som skall gå via bolaget. Utöver verkstaden så sköter även Madeleine om vårt eget Mobility Malmös Instagram-konto samt skriver en hel del inlägg till vår blogg!

Vi frågar Madeleine om det är de svårt att vara kvinna i ett mansdominerat yrke?
Nej, inte alls! Vi behövs här och jag tror att våra manliga kollegor uppskattar att det finns lite kvinnor i mixen. Jag som finns på verkstadssidan har fått lära mig att man får ha lite skinn på näsan och få agera lite ”mamma” ibland.

 

Sofia är en annan som bloggen tagit pulsen på tidigare. För att friska upp minnet så sitter denna tjej inne på ekonomisidan som ekonomiassistent. Sofia ser till fakturor hamnar rätt, att allt betalas i tid, att bokföringen görs, att årsbokslutet slutförs och… tja… Ni hör ju själv – Allt med siffror och pengar har Sofia stenkoll på.

Vad är de bästa med att ha dessa två kvinnorna på ditt arbete, Sofia?
Det bästa med att ha My och Madde på min arbetsplats är att alltid ha någon att kunna prata med om nästan allt, oavsett om det är jobbrelaterat eller privat. Då vi också arbetar på olika avdelningar på företaget kan vi ta hjälp av varandras expertis. Två starka kvinnor som är värda att lyfta lite extra.

 

Tjejerna har en del år på nacken i bilbranschen här på Mobility Motors och de är rätt uppenbart att dom både är unika inom branschen och på sina egna små vis – men ack så viktiga!