Oskar, Vinnare av MMRC 2019

 

Strax innan årsskiftet var vår vinnare i Mobility Motors Racing Challenge förbi och lämnade in den Qashqai han fritt förfogat över i ett halvår.
Att Oskar skulle stå som vinnare var ingen högoddsare. Han har nämligen tävlat i både simulatorracing och riktiga racerbilar sedan femtonårsåldern. Att han dessutom är förarinstruktör vid körning på bana hjälpte så klart också till.

Vinsten i tävlingen var som sagt en provkörning, modell längre, i vår populära crossover.
Och när han var inne och lämnade tillbaka bilen så passade vi också på att fråga honom om hans tid med Nissan Qashqai.

 

Jaha, Oskar, du har ju onekligen fått en lite längre ”provkörning” än många andra. Hur långt har du hunnit köra med bilen?
Det kan man säga! Jag har hunnit avverka ca 1100 mil med bilen.

Har du haft den ute på någon lite längre körning, eller är det främst rundor hemmavid?
Jag har nyttjat bilen i min vardag, pendlat till jobb, kört på utflykter med vänner och familj och även en längre tur till Gelleråsen, Karlskoga.

Under din tid med bilen, är det någonting du blivit positivt överraskad av?
Absolut, de var ju ingen bil jag direkt hade kikat på innan men idag förstår jag populariteten kring den. Den är ju otroligt lätt och mjuk att köra, komforten är bra för alla i bilen och den har fungerat felfritt. Motorn, på 160 hästkrafter, var över förväntan med gott om bottenvrid vilket gör att den blir ganska kul att köra också för att vara en liten SUV.

Vilken typ av köpare tror du kunnat uppskatta detta allra mest?
Jag tror att den som letar efter en lagom stor, prisvärd Crossover/SUV bör kika på Nissan Qashqai. Det är en väl beprövad modell som varit populär hos Nissan länge och de är av en god anledning då de är en väldigt allsidig bil med många goda sidor.

Tack Oskar.
Lycka till i eventuella framtida tävlingar!