Sexfaldige OS-guldmedaljören och Nissan Global Director of Excitement Usain Bolt har antagit många utmaningar på löparbanan. Nu, i Nissan digitala kampanj, ”Bolt vs Flame”, står han inför en aldrig tidigare skådad utmanare – eld.

I Nissans digitala kanaler, visas en två minuters dokumentärfilm där Bolt utmanas i ett fiktivt ”Fire Research Laboratory” för att kämpa mot hastigheten på en flamma. I videon berättar Bolt hur det känns att vara världens snabbaste personen och hur han förbereder sig för att konkurrera på världens största scen: ”Jag sätter upp mål för mig själv. Mitt mål är att bli den största.” Videon, som filmades i Bolts hemland Jamaica, visar också när sprintern kör sin custom Nissan GT-R målade i ”Bolt Gold”.

”Usain Bolts djärva inställning till alltid gå vidare är inspirerande. Vi vill att människor ska uppleva den inre styrkan hos en av de mest kända sprinters i historien och ställde en utmaning att nå ännu längre. Detta är också en möjlighet för fans att se Usain med sin custom Nissan GT-R, som snart kommer att finnas tillgängliga i Brasilien. Att se världens snabbaste man köra världens snabbaste serietillverkade bil är spännande”, säger Ronaldo Znidarsis, VP Marketing & Sales, Nissan Brasilien.

Bolt vs Flame filmprojekt stöds av en global social mediakampanj, med en serie av 9,58 sekunder-filmer och filmaffischer som skapats från 19.000 tändstickor som tänds för dramatisk effekt. Ytterligare bilder och bakom kulisserna-videoklipp med Bolt kommer att släppas under nästa månad.

Besök Nissan Brasiliens YouTube-kanal för att se Bolt vs Flame!