Nissan lanserar en uppdaterad Nissan LEAF, som ger föraren en räckvidd på 250 km, vilket överträffar alla konkurrenter i segmentet. Det betyder 26 % ökad räckvidd på en laddning.
Nissan är först med att lansera 30kWh-batteritekniken för elbils-segmentet. Viktiga design- och kemiuppdateringar ger bättre prestanda.
Längre räckvidd ger Nissan ett utökat försprång framför konkurrenterna.

Nytt infotainmentsystem, NissanConnect EV, med bättre funktionalitet. Uppdatering av exteriör design med detaljförbättringar och nya färger.Det nya batteriet är höjdpunkten på ett uppdateringspaket för 2016MY LEAF 30kWh som kommer att stärka modellens position, som den mest kapabla och funktionella elbilen i världen. Det gör den till ett spännande alternativ för miljoner bilförare och stärker sin position som världens bästa elbil.

Den här kommentaren gav Paul Willcox, styrelseordförande för Nissan Europe: ”LEAF, världens mest sålda elbil, har blivit ännu bättre. En räckvidd på upp till 245 km öppnar elbilsvärlden för tusentals bilförare över hela Europa. För alla som tidigare inte varit helt övertygade om att en elbil skulle kunna fungera i deras vardag. Med den här extra räckvidden kommer LEAF att bli förstahandsvalet för många, många fler bilägare.”

Nytt batteri, ny teknologi, samma användarvänliga funktioner

LEAFs nya 30 kWh-batteri ger en längre räckvidd utan att kompromissa när det gäller utrymmet inne i bilen. LEAF, finns både som Acenta- och Tekna-version och har samma yttre dimensioner som den nuvarande 24 kWh-modellen. Ändå har vikten bara ökat med 21 kg. LEAF 30 kWh kan köras längre, men erbjuder samma praktiska och användarvänliga funktioner som tidigare versioner.

Nyckeln till batteriets högre prestanda är en uppdatering av den interna konstruktionen och kemin. Införandet av kol, kväve och magnesium till elektroderna förbättrar prestandan samtidigt som en förändring av layouten av cellerna bidragit till resultatet. Nissan är så övertygade om prestandan och tillförlitligheten för det nya 30 kWh-batteriet, att man lämnar en garanti på batteriets kapacitet i 8 år eller 160 000 km.

Det är lika enkelt och tryggt att ladda LEAFs nya 30 kWh-batteri som det nuvarande 24 kWh-batteriet. Precis som för nuvarande LEAF kan kunderna ladda bilen hemma, på allmänna laddningsstationer eller via nätverket av snabbladdare (3-fas, 400V), som växer snabbt över hela Europa.

137025_1_5

Ny IT-teknologi ger ägarna ännu bättre kontroll

En av LEAFs mest hyllade och användbara funktioner är möjligheten för föraren att interagera och fjärrstyra bilen via Carwings. Ägare av LEAF över hela världen har använt den här avancerade tekniken, som kan styras via en smartphone. Allt från att kontrollera laddningsstatus till att förvärma kupén en kall vinterdag. Carwings har inte bara ökat bekvämligheten, utan också förbättrat räckvidden, tack vare möjligheten att värma eller kyla ner kupén i förväg utan att använda energi från batteriet.

Med 2016MY LEAF lanseras en betydande uppdatering av denna unika teknologi genom ett nytt NissanConnect EV-system, som ersätter Carwings. Alla de välkända funktionerna från originalsystemet har behållits, men det nya systemet har fått flera nya funktioner, en förenklad aktiveringsmetod och ny design.

En av många avancerade funktioner i NissanConnect EV är kartan över laddstationer. Systemet har också fått ett helt nytt navigeringssystem, servicevarning och en ”car-finder”-funktion.

LEAF 30kWh – världens mest sålda elbil är nu ännu bättre

Samtliga Acenta- och Tekna-versioner av 2016MY LEAF-modellerna är utrustade med den senaste versionen av NissanConnect EV. Infotainmentsystemet, som har fått ett nytt användargränssnitt och digital radiomottagare samthar en 7-tums pekskärm, där föraren kan zooma in och ut på kartor och bläddra mellan menyer..

LEAF 30kWh lanserar också ett antal förändringar av exteriören, bland annat ett nytt tak och en helt ny färg – Bronze.
Produktionen av LEAF 30 kWh kommer fortsättningsvis att ske på Nissans fabrik i Sunderland UK, och säljstart i Sverige är från och med januari 2016. Priset på LEAF 30kWh batteri blir 19 000 kr högre än 24kWh versionen. En fullständig prislista kommer att publiceras senare.