Alla anläggningar och alla avdelningar inom vår koncern har chefer, men dessa syns sällan och sitter lite i skymundan men det är trots allt ett rejält arbete dessa gör varje dag för att våra anläggningar skall rulla runt.
Så nu när vi besöker Mobility Motors i Malmö denna gång ville vi samla ihop husets alla chefer för att stämma av hur dom har det om dagarna, och vad dom har för sig.

Då de bevisligen har att göra så var det svårt att samla alla på en gång, men 75%, eller tre av fyra, av cheferna hann vi få några ord ifrån.

Får jag lov att presentera vårt härliga gäng: Hans, Martin och Maths!

Hans, Martin och Maths

 

Hans Blennow, platschef Malmö

Hans är platschef för Mobility Motors anläggning i Malmö. I och med detta så har han direkt ansvar för de ca 30 anställda som kallar anläggningen på Agnesfridsvägen 190 sitt hem stora delar av arbetsveckan.
Han är en av alla de som är gamla i gemet, i och med sina 16 år inom bolaget.

Som platschef har man ansvar för alla grenar av anläggningen och således är en riktigt bra dag för Hans när vi har mycket inkommande kunder i vår verkstad, när alla säljarna sitter och pratar om bilar med kunder och när reservdelsavdelningen säljer delar till alla de bilar som vi har försett gatorna med. Ett extra plus, så klart, när solen skiner genom våra fönster!

Vi måste givetvis fråga vår platschef vad han har för dröm-Nissan?
Får man säga den för USA-marknaden ämnade Nissan Maxima Nismo som familjens bil? Äsch, det får ju vara någonting man får tag på i Sverige – det får bli en Nissan GT-R Nismo” svarar Hans med ett skratt!

 

Maths Karlsson, ekonomichef MM Group

Vi träffar även på Maths som sitter som ekonomichef i Malmö. En herre som faktiskt har varit med sedan Mobility Motors startade sitt äventyr, d.v.s. 1 oktober 1996. De av er som är snabba på huvudräkning (vilket vår ekonomichef absolut är) så räknar ni snabbt ut att han är inne på sitt tjugofjärde år i företaget.

Vad gör du om dagarna som ekonomichef?
På dagarna leder jag ekonomiavdelningen och planerar så vi kan hålla alla ”deadlines” för bokslut, rapportering, skatter, löner m.m., som ekonomiavdelningen ansvarar för.
Min tjänst har också ansvar för gruppens IT-system, att det fungerar så alla medarbetare kan utföra sina uppgifter runt om på våra anläggningar i Sverige. Idag sköter vi MM Groups alla sju anläggningars ekonomi. Till min hjälp har jag förutom mina duktiga medarbetare på ekonomi även vår bank, våra revisorer och IT-konsulter.”

Du, Maths – Du som har varit med från allra första början. Vad skulle du säga är det absolut bästa med vår anläggning i Malmö?
”Förutom att vi har fått det så fint på anläggningen i Malmö efter förra årets renovering uppskattar jag alla medarbetare som vill och försöker utveckla sig yrkesmässigt.
Att många strävar att göra arbetsmoment effektivare, bättre och kundvänligare. Det är egenskaper som gör att vi blir bättre för varje år.”

 

Martin Kaiser, försäljningschef

Går vi ut i vår bilhall så hittar vi Martin. Han är försäljningschef för både nya och begagnade bilar på vår anläggning i Malmö, samt märkeschef för Nissan i gruppen.

Efter drygt tolv år av att sälja Nissan så har givetvis även Martin en drömbil:
Kommande Nissan Ariya är verkligen en fantastiskt spännande produkt som tar Nissan in i framtiden.
Bilen är extremt elegant, sömlös, skarp och kraftfull.
100% eldriven rymlig och bekväm bil för hela familjen som tar dig från 0-100 på ca 5 sekunder – vad mer kan man önska i en bil som är både praktisk och rymmer hela familjen och dessutom inte släpper ut en enda avgaspartikel.”

Efter alla sina år hos oss så har han så klart också en tydlig bild över hur en riktigt bra arbetsdag ser ut.
”Försäljning handlar till skillnad om vad många tror, primärt om människor och inte produkten.
Att coacha och guida säljarna och övrig personal samt agera mentor nästan dagligen är ett väldigt givande uppdrag som ger mycket tillbaka när man ser utveckling och framsteg i individer och inte bara försäljningsstatistik”

 

Efter att ha pratat med ett par av våra chefer denna dag så står det klart att det är mycket som görs ”bakom kulisserna”. Och att det krävs både ett starkt ledarteam samt motiverade medarbetare för att verksamheten ska blomstra.
Någonting som den verkligen gör inom Mobility Motors med dotterbolag!

Till nästa gång! Väl mött!