Som återförsäljare för Nissan jobbar vi mycket med miljön i fokus. Bilbranschen är en starkt bidragande orsak till påverkan på vårt klimat. Vi vill inte vara en del av problemet. Vi tänker vara en del av lösningen.

Vårt program – Helping you Shift – handlar om att skapa förutsättningar och incitament för dig som kund att själv kunna bli en del av lösningen. Därför klimatkompenserar vi för koldioxidutsläppen från din nya Nissan de första 1 500 milen.

Hållbar utveckling

Globalt påverkar vi klimatet i allt större utsträckning och vår ambition är att minska vår påverkan. Därför är det naturligt för oss att vilja skapa förutsättningar för dig som kund att bli en del av vårt arbete för en minskad klimatpåverkan.

Vårt initiativ är inte lösningen för att stabilisera klimatförändringarna, det är vi medvetna om. Men vi på Mobility Motors har åtagit oss att göra det vi kan för att minska vår påverkan. Vi är stolta över vårt arbete hittills och hoppas att du som kund, tillsammans med oss, vill bidra till att bli en del av lösningen för ett mer hållbart klimat.

Kaj Embrén

För att lyckas i vår strävan med att skapa bättre förutsättningar för framtida generationer, har vi bland annat tagit hjälp av experter inom hållbar utveckling. En av dem är Kaj Embrén, som har arbetat med dessa frågor i mer än trettio år. Ta gärna del av Kajs tankar och arbete på hans webbplats kajembren.com.

Som av en slump träffade vi Kaj under årets Almedelsvecka i Visby. Här syns han tillsammans med vår miljö- och hållbarhetsansvarige, Marianne Kemnert.

Visby 158