Michael Elvenfors, Säljare Lund

 

Vår nya företagssäljare i Lund.

 

Ambulerande säljare har man ju hört talas om – Men flygande?
Lunds senaste tillskott till säljarkåren är faktiskt tidigare kommersiell pilot, varför han nog är så nära man kommer.

Bloggen passade på att hälsa Michael Elvenfors välkommen till Lundagänget med ett par frågor.
Vill ni lära känna honom, ni också- läs vidare nedan!

 

Välkommen till Mobility Motors, Michael!

Berätta lite mer om den roll du är tänkt att fylla här på vår anläggning i Lund.

Jag tar rollen som Företagsförsäljare i Lund med omnejd. Jag kommer att söka upp nya och gamla kunder som behöver byta ut eller införskaffa nya bilar. Både transportbilar och personbilar.

 

Har du någon tidigare erfarenhet av bilar eller försäljning av dessa?

Haha, nej inte alls. Jag har inte sysslat med försäljning tidigare. Jag har haft en karriär som pilot i 25 år. Jag har flugit dels mindre turbopropp flygplan och senare år har jag flugit större jetplan både inom Europa och hela världen.

Men nu vill jag syssla med något annat och jag hade den otroliga turen att jag träffade Alen på Mobility Motors i Lund som tyckte att jag skulle passa in i denna rollen. Jag hoppas att han har rätt 😉

 

Det tror jag säkert! Pilot, alltså? Spännande!
Vilka erfarenheter och kompetenser tror du att man kan överföra mellan dessa båda yrken?

För det första så har jag ett stort intresse för teknik. Då menar jag att köra fordon. Flygplan, truckar, bilar, motorcyklar, ja i stort sett allt som har någon form av motor! Jag har dessutom sysslat med utbildning i många år och gillar att lära andra människor olika saker. Just detta tror jag kan vara till nytta när man ska visa bilar, dess funktioner och finesser.

Att vara socialt kompetent är något som behövs i båda yrken så där bör det inte vara några problem.

 

Michael Elvenfors, Säljare Lund

 

Förutom Nissan, som vi haft inom Mobility Motors länge, så får du nu också bekanta dig med ett helt nytt bilmärke – både för oss och för den svenska marknaden.
Vad är ditt första intryck av Maxus eldrivna modeller?

Maxus är nog på den nordiska marknaden för att stanna. Det är ju ett nytt märke för marknaden och kunderna, så det tar kanske ett tag innan vi börjar sälja volymer. Men elbilsmarknaden är ju framtid och detta är ju en bil som är byggd från grunden som en elbil så där tror jag Maxus ligger i framkant. Euniq 5 är en riktigt trevlig bil som jag dessutom sa få möjlighet att köra som tjänstebil så jag kommer att kunna uttala mig mer om den om ett kort tag. När det gäller e-Delivery som är den lilla skåpbilen så kan detta vara en riktigt bra bil och affär för de kunder som kör kortare distanser.

 

Nu hinner du bara med några veckor på det gamla bygget innan det är dags för flytt till den helt nya anläggningen.
Vad ser du mest framemot när det gäller den nya anläggningen ute på Gastelyckan?

Jag har varit och besökt vår nya anläggning på Gastelyckan ett par gånger och det kommer att bli en kanonfin bilhall och arbetsplats. Hallen har högt i tak och stora fönster så det blir ljust och fint. Massa med plats vilket gör att vi kan få in fler bilar både nya och begagnade. Jag kommer att få en liten del där jag kan ställa upp alla våra transportbilar. Vår gamla anläggning är ”lätt sliten” och ligger dessutom lite på fel sida av Lund så det kommer bara att bli positivt med flytt.