– Helt ny exteriör och interiör, konstruerad för prestanda och komfort med crossover-inspirerade finesser.

– Teknik som är ny i klassen och hög utrustningsnivå, inklusive Around View Monitor, NissanConnect och LED-strålkastare.

– Ny 2,3-liters dCi-motor ger bättre prestanda, förbättrad bränsleekonomi och lägre utsläpp.

– Imponerande drag- och lastkapacitet.

– Klassledande tillverkargaranti på fem år eller 160000 km.

 

 

Den helt nya Nissan NP300 Navara sätter en ny standard i entonsklassen för pickuper genom att kombinera det bästa ur Nissans ledande crossover-ställning med över 80 års erfarenhet av konstruktion och tillverkning av robusta och smart konstruerade pickuper.

Hörnsten i utvecklingen av det nya fordonet var att förbättra komforten och lägga till fler finesser samtidigt som man ville bibehålla NP300 Navaras lovordade offroad-egenskap, slitstyrka och lastkapacitet. Den nya modellen är en helt uppdaterad version av den föregående generationen, med ett robust chassi och en mängd nya tekniska funktioner som ytterligare förbättrar körbarheten och komforten. Och att använda samma crossover-DNA som i tillverkningen av framgångsrika personbilar som klassledande Qashqai, X-Trail och Juke får nya NP300 Navara en ny nivå av personbilsliknande finesser, stil, komfort och kvalitet, samt teknik som är ny på pickup-marknaden.

Att vara först på marknaden med en helt ny tillverkargaranti på fem år eller 160 000 km för nya NP300 Navara är ytterligare ett bevis på bilens enastående egenskaper och ger kunderna ännu mer trygghet.

Köregenskaper och manövrering

Fler finesser och en körupplevelse i crossover-stil var viktiga element i utvecklingen av NP300 Navara. För att uppnå detta utan att kompromissa med fordonets högt uppskattade offroad-egenskaper konstruerade Nissan på Double Cab-modellen en helt ny femlänkad hjulupphängning bak, vilket ger betydligt bättre åkkomfort och förbättrad manövrering samt minskar vikten med 20 kg jämfört med den föregående bladfjäderdesignen.

King Cab har en helt uppdaterad version av den bladfjäderdesign som är monterad på tidigare generationens modell. Den nya överliggande bladfjädern väger inte bara 7 kg mindre än den föregående underliggande designen, utan ger också King Cab 3,1 procent förbättring i bakhjulets rampvinkel och en minskning av vägbullret.

Teknologi

 I linje med Nissan innovation finns i nya NP300 Navara en mängd ny teknik. I en klass som traditionellt har varit sena med de senaste komfort- och säkerhetsfunktionerna sätter den en ny standard för prisvärd teknik inne i kupén. Around View Monitor och Forward nödbroms (FEB) – båda uppskattade säkerhetsfunktioner i crossovers – är unika för pickup-marknaden och ger kunderna mer avancerad teknik i en pickup. Andra säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner är farthållare, styrsystem för utförskörning och starthjälp i backe som samtliga har utvecklats för att möta de specifika kraven från NP300 Navara-ägare, liksom nyckellöst låssystem, bakre kamera och parkeringssensorer.

Interiör

Den helt nydesignade interiören och varje element i kupén har optimerats för att tillhandahålla bästa möjliga kvalitet, komfort, utrymme och praktisk hantering för förare och passagerare.

Instrumentpanelen har gjorts om från grunden och har nu ett utseende som skapar större kupéutrymme och en mer öppen känsla. Framsätena med svankstöd erbjuder förbättrad ergonomi och ökad koncentration och är konstruerad med teknik inspirerad av NASA.

Andra funktioner är en tvåzoners digital klimatanläggning för både King Cab- och Double Cab-modellerna samt en ny bakre kupéventilation och sätesdesign, för att ge passagerarna en bekvämare åkkomfort.

Exteriör design

NP300 Navara är framtagen och konstruerad efter de specifika kraven och önskemålen på den europeiska marknaden, där den också tillverkas, samt har i både King Cab- och Double Cab-versionerna konstruerats för att ge ett robust men ändå sportigt intryck med en blandning av konvexa och konkava ytor för en dynamisk och djärv look. Nissans V-motion-grill och bumerangformade LED-varselljus är stildetaljer typiska för Nissan.

Motorer och växellådor

NP300 Navaras nya 2,3-liters dCi-motor är upp till 24 procent mer effektiv än den tidigare motorn och är den renaste och mest ekonomiska i klassen. Finns med två alternativa uteffekter, 118 kW och 140 kW och lanserar i den vassaste versionen för första gången i denna klass teknik med dubbelturboladdning samt har exceptionellt låga driftskostnader i kombination med väsentligt reducerade CO 2-utsläpp.

Starka motorer behöver starka växellådor och här utmärker sig återigen nya NP300 Navara. I den senaste generationen kan man välja mellan två- eller fyrhjulsdrift och vanlig 6-växlad manuell eller 7-växlad automatisk växellåda.

Nya NP300 Navara är lika kapabel såväl off-road som på vägen. Fyrhjulssystemet bygger på fördelarna i den konstruktion som sitter i den tidigare modellversionen och bjuder på trygga och stabila köregenskaper på ojämn terräng.

Last- och dragegenskaper

Med vetskapen att pickup-ägare ofta är i stort behov av sina fordon i sitt dagliga arbete och aktiviteter har NP300 Navaras lastkapacitet och dragförmåga förbättrats i samtliga modeller. Med lastkapacitet som nu överskrider ett ton för alla modeller och en imponerande dragkapacitet på 3 500 kg är nya NP300 Navara redo för de tuffaste och mest krävande arbets- och fritidsaktiviteter.

Flaket har utrustats med ytterligare Nissan-innovationer i form av varumärkets lovordade C-kanalssystem. Med robusta kanaler på kupéväggen bak och flakets sidor har ägaren full flexibilitet när det gäller att säkra ömtålig last. Eftersom klämmorna kan flyttas längs de C-formade kanalspåren är det enkelt att surra fast last.

För att ägarna ska kunna lasta ännu mer är flaket på den nya Double Cab-versionen 67 mm längre än den tidigare modellen, med den längsta flaklängden i klassen med 1 578 mm. Flaket på King Cab-modellen är 1 788 mm långt.

Ponz Pandikuthira, chef för lättare fordon på Nissan Europe säger: ”Sedan vi byggde vår första pick-up 1935 har över 14 miljoner kunder i 180 länder runt om i världen blivit beroende av Nissan-pickuper för att transportera sina familjer, kollegor och last, ibland under tuffa förhållanden. Nissan-pickuper har ofta varit livsnerven i deras samhällen och ett pålitlig arbetsredskap för företag och hantverkare. I den 12:e generationen har vi nu tagit fasta på denna erfarenhet och kundfeedback och utvecklat nya Nissan NP300 Navara som sätter en ny standard för prestanda, bekvämlighet och driftskostnader i klassen.”

Nya NP300 Navara har en imponerande kombination av prestanda, säkerhet, teknik, komfort och bekvämlighetsfunktioner som tillsammans med effektiva driftskostnader gör den idealisk för arbete och fritid.

Den helt nya NP300 Navara gör sin europeiska debut på bilmässan i Frankfurt den 15 september, där ytterligare information kommer att lämnas. Slutliga specifikationer och priser kommer att variera beroende på marknad och kommer att presenteras närmare lanseringsdatumet.